Kaip pasirinkti skanią duoną be gliuteno?
Dažnas pradedantis laikytis dietos be gliuteno klausia: kokią duoną rinktis? Kur ją pirkti?
Jeigu norite šviežios duonos be gliuteno tiesiai iš kepyklos, be abejo, būtų puikus pasirinkimas vienintelės šiuo metu Lietuvoje kepyklėlės “Beglitimis” siūloma grikių arba ryžių miltų duona.
Dažną gali suklaidinti duona kepama iš speltos ir siūloma kaip begliutenė. Tačiau neapsirikite, ši duona yra netinkama sergant celiakija ir laikantis dietos be gliuteno.
Visada galite šviežios duonos išsikepti ir namuose, tai ypač paprasta jeigu turite duonkepę. Vieną geriausių man receptų, galite rasti čia.
Dabar jau turime gana nemažą duonos be gliuteno pasirinkimą ir parduotuvėse. Tačiau, daugelis kaip ir aš pati, skundžiasi, kad ji kaip popierinė, kartais rūgšti ir visai neskani.
Šiuo metu esu atradusi net tris, tikrai skanios duonos rūšis, kurios galite įsigyti parduotuvėse "Assorti" (galima užsisakyti ir internetu). Duona "Classic" - balta klasikinė, minkštutė duona; Cereale - duona su grūdais ir tamsioji - Vital. Jos visos puikiai tinka pusryčių sumuštiniams - nuo šviesiausios iki tamsiausios.
Dar neragavusiems labai siūlau ją išbandyti, o ragavusieji, būtinai pasakykite, ar jums ji taip pat atrodo tikrai puiki ir nustebino savo skoniu?! :)
Pasidalinkite, kokią duoną mėgstate jūs?