O ką valgyti saugu?

Mandarinai be gliuteno

Pradėjus laikytis dietos be gliuteno, manau, kiekvienam iškyla klausimas: ką valgyti?! Ypač, kai pasidomėjus daugiau, pasirodo jog didžioji dalis mėgstamo maisto turi gliuteno…Apie tai rašysiu daugiausiai. Ką atrandu ir kuo skanauju.
Lengviausias ir saugiausias būdas pradėti laikytis šios dietos yra pasirinkti produktus, kurie natūraliai neturi gliuteno. Štai sąrašas tokių maisto produktų (gryno produkto, neperdirbto), kuriuos dietologai vertina, kaip saugius laikantis dietos be gliuteno:
- Vaisiai
- Daržovės
- Gryna mėsa (gryna, vadinasi ne marinuota, be padažo, ne rūkyta ar pan.)
- Kiaušiniai
- Žuvis ir jūros gėrybės
- Riešutai
- Alyvuogių, kokosų aliejus
- Grikiai
- Pupos
- Kava (gryna pupelių kava. Tirpioje kavoje gali būti gliuteno)
- Žalia arbata
- Juoda arbata (arbatoje su kvapiklais ir priedais gali būti gliuteno)
- Prieskoniai (pvz: druska, pipirai)
- Medus
- Cukrus
- Žolelių prieskoniai (iš augalų be gliuteno: pvz.: čiobrelis, melisa, šalavijas, mėta)
- Pienas