Kepta duona su česnaku ir sūriu
Ar atsimenate tą skanų keptos duonos su česnaku kvapą?! Kai namiškiai ją kepa, sunku susilaikyti nenugvelbus bent mažo gabalėlio... Tačiau, kai tai daryti griežtai draudžiama dėl geros savijautos, tenka dantis sukandus susilaikyti ;)
Kartą papasakojau tai Beatai (kepyklėlės “Beglitimis” savininkė), ji pasiūlė išbandyti pasikepti duonos iš jos grikių miltų duonelės. Ir wow! Aš buvau tokia laiminga! Juk šio skonio bene 10 metų jau neturėjau burnoje!
Tikiu, kad kiekvienas jūsų mokate kepti duoną su česnaku, juk anksčiau kiekvienuose namuse ji būdavo gaminama :) Turbūt ragavote ir užkeptą su sūriu. Tokią, “pagerintą” pirmą kartą dar paauglė paragavau HBH kavinėje prie Palangos. Buvo kažkas naujo ir mūsų visų draugų mėgstama.
Išbandžiau ir namuose.
Supjaustytą duoną pakepiau ant alyvuogių aliejaus. Nedidelį gabalėlį fermentinio sūrio sutarkavau, sumaišiau su skiltele česnako ir šaukštu majonezo be gliuteno.
Ant keptos duonos uždėjau sūrio mišinį ir keletai minučių pašoviau į 185 laipsnių įkaitintą orkaitę. Pakepinau kol sūris lengvai išsilydė.
Kaip smagu ragauti iš seniai pažįstamą skonį!