Obuolių pyragas be gliuteno

 
Obuoliu pyragas be gliuteno.jpg
 

Šiuo receptu neneustebinsiu nei vieno!  Juk tai senas, geras, visiems žinomas obuolių pyragas. :) Tik priminsiu, kad dabar, kai visi namuose turime skanutėlių obuoliukų, tiesiog būtina pasitikti namiškius nepakartojamu šilto pyrago ir cinamono kvapu! 
Nors L.A. svečius renginyje apie gyvenimą be gliuteno vaišinau šokoladiniais ir vaniliniais keksiukais bei bananiniu skanumynu, greičiausiai nuo stalo dingo obuolių pyragas. Visi džiaugėsi prisiminimais apie Lietuvą, kuriuos sugrąžino šis pyragas.

Pasilepinkite ir jūs, juk receptas toks paprastas!

Jums reikės:

5 didesnių obuolių
3 kiaušinių
1 stiklinės cukraus
1 stiktinės miltų be gliuteno (naudoju “Schar”)
1 v.š. kokosų aliejaus (ar tokio, kurį mėgstate)
1 a.š. vanilinio cukraus
1 - 2 a.š. cinamono

Supjaustykite nuluptus obuolius kubeliais ir pabarstykite cinamonu.

Plaktuvu išplakite kiaušinius su cukrumi. Plakdami po truputį suberkite miltus be gliuteno, vanilinį cukrų, įpilkite aliejų.

Kepimo indą ištepkite aliejumi ar sviestu, kad pyragas nepriliptų. Tuomet sudėkite obuolius ir supilkite tešlą. Pabarstykite trupučiu cinamono. 

Pašaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 40 min.

Mmm…. bus skanu! Ir saldu! Todėl pyragą skanaukite saikingai:)