Skaniausi lietiniai be gliuteno!
Jau tapo įprasta, kad skaniausius receptus be gliuteno dėl manęs išbando mano mylimi draugai! :) Kai paragavau šių lietinų, negalėjau nei žodžio ištarti! Taip skanu! Neatskirtum nuo įprastų!!!
Ilgai draugės prašiau recepto, o ji tik juokėsi: dedu viską iš akies! Tai iš akies paprašiau, kad ir suršytų:D Produktai toookie paprasti ir kasdieniški, kad esu tikra, rasite juos savo virtuvėje.
Taigi Vaidos lietiniai:
"Ingredientai:
• 2 kiaušiniai
• 2 šaukštai cukraus arba cukraus pudros (patikrinkite, kad nebūtų gliuteno!)
• 200 ml grietinėlės ( 35 %)
• Begliutenių miltų Schar mixas. Spėju pusė stiklinės. Bet reikia žiūrėti konsistenciją. Jei miltų per daug - praskiesti šlakeliu vandens :)
• Ai dar i tešlą šaukstą aliejaus pilu.:) Tada i keptuvę riebalų jau nebe.
Sumušu kiaušinius, įdedu cukraus pudrą arba cukrų, išplaku, tada pilu grietinėlę. Paplaku. Tada miltai - išplaku. O tada pagal tirštumą: miltai arba vanduo. Ir viskas! Šaukštas aliejaus, kai baigiu gamint tešlą. Įpilu ir išmaišau, o tada pili tešlą i sausą keptuvę ir lauki kol apskrus, apverti ir vėl apskrunda. Galiausiai mėgaujiesi GF lietiniais pagardintais tuo ko širdelė geidžia 😜😍"
Skaniausi Vaidos kepti lietiniai!
Galite juos valgyti be jokio įdaro, tiesiog su grietine ir uogiene. Arba kaip mano dukterėčia mėgsta įsitepti šaukštelį Nutella ir bananų riežinėlių bei susisukti. O man skaniausia su varškės įdaru:) Į dvi pakuotes varškės, įmušu vieną kiaušinį, cukraus pagal skonį, gerai išmaišau ir gautą masę įsuku į lietinį, o tada iš abiejų pusių po minutėlę pakepinu įdėjusi gabalėlį sviesto. Skanu su grietine ir šviežiai trintomis braškėmis ar mėlynių uogiene!:)
Jau žinau, ką valgysime savaitgalį pusryčiams!
Skanaus ir jums!🍽🍯☕️
Blyneliai su varške apkepami iš abiejų pusių svieste