Trinta morkų ir obuolių sriuba su imbieriniu-vaniliniu kremu
Ši sriuba tinka ir vegetarams.
2 porcijoms Jums reikės:
• 500g morkų
• 1 vidutinio svogūno, smulkiai supjaustyto
• 1 obuolio, apie 180g
• 850 ml vandens
• 3 nubrauktų arb. šaukštelių Himalajų druskos
• 1 valg. šaukšto agavų sirupo arba medaus
• 3 ½ arb. šaukštelio kalendros, susmulkintos
• Kokosų aliejaus kepimui
• ½ puodelio grietinėlės
• 1 žiupsnelio burbono vanilės
Paruošimas:
Morkas ir obuolį švariai nuplaukite ir supjaustykite.
Į puodą, kuriame virsite sriubą, įdėkite kokosų aliejaus ir jame trumpai pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną. Tada sudėkite supjaustytas morkas ir obuolį, trumpai pakepkite ir supilkite vandenį bei suberkite druską. Virkite apie 15 min., kol suminkštės.
Grietinėlę išplakite iki standumo su agavų sirupu, vanile, imbieru ir kalendra. Padėkite vėsiai.
Sriubą sutrinkite. Jei norisi, įdėkite papildomai imbiero ir kalendros. Patiekite į sriubą įdėję kremo.
Receptą parengė ir nuotrauka dalinasi www.livinn.lt