BRAŠKĖS: kokteilis “Margarita”
Kaip jau turbūt pastebėjote, labai mėgstu meksikietišką virtuvę. Todėl dabar, kai visur kur akys užmato yra braškės, pats laikas pasidalinti receptu, kaip pasigaminti “Margaritą”, kurios nepamiršite ilgai!
Skanesnės nei gamina mano draugė Ernesta, kuri gyvena Meksikoje, pagaminti dar niekam nepavyko, tačiau išbandyti pagal jos siūlomą receptą būtina. Nulėkusi į mano kuklų darželį ji priskynė saujalę braškių ir suplakė tokį kokteilį, kuris galėtų konkuruoti nebent su “Margarita” pagaminta su šviežiais, prinokusiais mangais :)
Skaniausia tekila, kurią kada esu ragavusi yra "Los Azulejos" (žr. nuotrauką) atvežta iš Meksikos. O kaip gi kitaip?! Juk tai yra jos gimtinė. Lietuvoje šios puikios tekilos nerasite, tačiau jeigu kada vyksite į Meksiką ar kur keliaudami tokią rastumėte, būtinai, būtinai išbandykite.
Kokteilis “Margarita” man patinka ir tuo, kad jis gaminamas iš produktų natūraliai be gliuteno. Vienintelį ką turėtumėte patikrinti, tai sirupas, kurį naudosite.
Taigi, vienam kokteiliui paruošti jums reikės:
70 ml tekilos (jūsų mėgstama reposado, pagaminta iš 100% agavos)
30 ml cukraus sirupo arba žaliųjų citrinų sirupo
5 braškių (nebūtina gražių, svarbiau skanių!)
2 puodelių ledukų
1/4 šviežiai išspaustos žaliosios citrinos sulčių
Plaktuvas turėtų būti pakankamai galingas, kad suplaktų ledukus.
Viską sudėkite į plaktuvą ir įjungę programą kokteiliams gaminti, plakite maždaug minutę arba kol nebeliks didelių ledų gabaliukų.
Supilkite į taurę iki pat viršaus ir skanaukite su draugais!
Kokteilis "Margarita" su bananu