Šios vasaros lietuviški ledai be gliuteno!
Labai mėgstu ledus! Ir tokį gražų paskutinį pavasario savaitgalį noriu pasidžiaugti, kad šią vasarą galėsime lepintis net keletu rūšių lietuviškais ledais be gliuteno!
Ledai be gliuteno
Pradėsiu nuo savo mėgstamiausių Dione mėtinių su belgišku šokoladu! Jais labai didžiuojuosi ir pasidalinsiu keletu sakinių kodėl: :)
- Tai pirmieji, lietuviški, gaivios mėtos ledai mūsų šalyje. (Gaminami Klaipėdoje)
- Jais mėgaujasi ne tik Lietuvos bet ir Suomijos, Naujosios Kaledonijos gyventojai. Labiausiai mane nustebino ir nudžiugino tai, kad šiais ledais jau 5 metus iš eilės vaišinami prestižinių Singapūro avialinijų keleiviai.
- Ledai, apdovanoti Belgijos ir Kinijos kulinarų už inovatyvią mėtos ir Belgiško šokolado kompoziciją.
Argi neturime kuo didžiuotis?:))
Ledai be gliuteno
Šie ledai tikrai turės būrius gerbėjų! Vanilinis plombyras su sūdyta karamele ir karamelizuotais lazdyno riešutais Belgiško pieniško šokolado glaiste :)) Skamba karališkai :)
Baltosios varnelės Mango ir obuolių ledai, kurie puikiai tiks vaikams, nes nėra pridėta cukraus :) O be to, kad jie be gliuteno dar ir be laktozės.
Ledai be gliuteno ir be laktozės
- Ledams naudojama mangų piurė atkeliauja iš Kolumbijos, Magdalenos upės slėnio.
- Mangams draugiją palaiko švelniai rūgštūs lietuviški obuoliai.
- Produktai kruopščiai atrenkami iš šalių, kur jiems augti yra palankiausios natūralios sąlygos.
- Šiuose leduose tik 88 kalorijos.
- 2015 m. mango-obuolių ledai gavo "Great Taste" apdovanojimą. „Mes labai dėkingi už nuostabų, patrauklios išvaizdos, su mažiau cukraus vaikams sukurtą ledą, kuris vertas aukščiausių pagyrų ir mūsų rekomendacijų“ – negailėjo pagyrų „Great Taste“ komisijos nariai.
Tai desertai, kurie kuria naują vartojimo kultūrą ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje.
Ant naujųjų šių ledų pakuočių, rasite ir užrašą “gluten free”.
Galite nustebti, kai prie sudėties rasite užraša apie galimus glitimo pėdsakus. Turėčiau jus nuraminti, kad tai neapsižiūrėjimo klaida ir ją sutvarkyti užtruks laiko: “…kadangi plėvelės užsakoma dideliais kiekiais to greit nepataisysi, todėl ir gali gautis nesusipratimas. “ - sako ledų atstovas.
O štai atsakymas iš gamtintojų technologų patvirtinantis, kad ledai tikrai “gluten free”:
„Alergenų likučių nustatymo tyrimus atliekame jau ne pirmą kartą. Norint dėti ženkliuką be gliuteno alergenų likučiai produkte negali būti daugiau nei 5 ppm. Tai yra labai mažas kiekis, kuris nebesukelia alerginio poveikio. Šie tyrimai ir įrodo, kad nėra kryžminio užteršimo, nes produkte nerandama likučių alergenų. Atsakingai gamybos metu kontroliuojami visi procesai, po kiekvienos gamybos plaunamos linijos, taip pat prieš darbo pradžią plaunamos, siekiant pašalinti visus galimus produktų likučius bei gaminti kokybišką bei saugią produkciją. pvz. Dione salted caramel gamybai naudojamos kitos lėkštelės, nei kad gaminami ledai vafliniuose puodeliuose ar vafliniuose rageliuose“
Gražios ir skanios visiems vasaros!