Tema įmonėms, norinčioms sukurti naujus produktus be gliuteno
Vakar gavau žinutę apie Lietuvoje teikiamą paslaugą, kuri galėtų sudominti įmones, kurios domisi naujų patiekalų grupių ar maisto produktų be gliuteno sukūrimu.
Žinute dalinuosi su visais. Negali žinoti kam kada bus naudinga :) Joje sakoma:
Žinutė: Viešojo maitinimo įmonėms, kepyklėlėms
Jei Jūs turite privačią maitinimo įmonę ar kepyklėlę, siūlome bendradarbiauti. Galime pasidalinti patirtimi, žiniomis, prisidėti prie naujų patiekalų grupių ar maisto produktų be glitimo kūrimo Jūsų įmonėje. Patiekalų, maisto produktų be glitimo receptūrų, technologinių kortelių kūrimas, maistinės ir energinės vertės skaičiavimai, remiantis naujausia metodika:
• Duonos, pyrago kepiniai (forminė duona, netradicinės formos duonelės, picų padai ...)
• Miltinės konditerijos kepiniai (sausainiai, biskvitai, keksiukai, pyragaičiai ...)
• Makaronai.
• Miltiniai patiekalai.
Gaminiams be glitimo kaip pagrindinė žaliava naudojami grikių, ryžių, kukurūzų, bolivinės balandos, burnočių, kanapių sėklų ar Jūsų pageidaujami miltai.
Maisto produktų technologės, lektorės Jurgita Lazdauskienė jurgita.lazdauskiene@gmail.com tel. +370 685 07917
Jolita Savickienė jolita.savickiene@gmail.com tel. +370 614 95156
Straipsniai mokslo leidiniuose:
Lazdauskienė J., Siliukaitė V. Grikių miltų įtaka miltinės konditerijos gaminių kokybės rodikliams. Konferencija „Chemijos technologijų raida ir perspektyvos“. 2009 04 23 VK ATF. Lazdauskienė J. Miltinės konditerijos kepinių iš netradicinių grūdų miltų kokybės įvertinimas. Kaunas: Maisto chemija ir technologija. 2010. T.44, Nr.2. P. 29-34. ISSN 1392-0227. Lazdauskienė J. Hidrokoloidų įtaka duonos be glitimo kokybei. Kaunas: Maisto chemija ir technologija. 2012. T. 46, Nr. 1. P.34-41. ISSN 1392-0227. Lazdauskienė J., Karablikovaitė V. Duonos su burnočių sėklų miltais kokybės rodiklių tyrimai. Respublikinė konferencija „Maisto produktai-sauga ir kokybė“ 2013 05 09 VK ATF.