Braziliška sūrio duona - Pão de Queijo

 
Namuose kepta braziliška sūrio duona

Namuose kepta braziliška sūrio duona

 

Kartą besibastant po miestą ir ieškant kur papietauti, draugai primygtinai siūlė išbandyti brazilišką restoraną. Man brazilų maistas asocijuojasi su daugybe mėsos. Diena buvo karšta ir taip jos nesinorėjo… Viena prieš tris - balsų persvara ne mano naudai. Kaip visada tik įėjusi užduodu pirmą klausimą, ar turėtų patiekalų be gliuteno. Mano nuostabai buvo pasakyta, kad jų didžioji dauguma ir be to, jie turi duonos begliuteno! Hm, darėsi įdomu… Kodėl brazilų restorane turėtų rūpintis duona be gliuteno?  

Fogo De Chao restorane paragauta sūrio duona

Fogo De Chao restorane paragauta sūrio duona

Paragavusi supratau, kad tai skaniausia duona, kurią ragavau pradėjusi laikytis dietos be gliuteno! Iš tiesų, tai nėra kaip tipinė duona, ant kurios tepame sumuštinius, tai tarsi minkšti kamuoliukai apskrudę iš išorės ir dieviškai skanūs!

Mėsos tą dieną ir nebereikėjo. Valgiau tik juos :) Padavėjos nespėjo nešti šiltučių ir skanučių kamuoliukų mūsų stalui. 

Tapijokos miltai yra be gliuteno

Tapijokos miltai yra be gliuteno

Grįžusi pradėjau paiešką šios nepakartojamo skonio duonos recepto. Radau keletą skirtingų gaminimo būdų, o labiausiai man patiko šis, nes pasirodė pats paprasčiausias :)

Jums reikės:

  • 1 kiaušinio (kambario temperatūros)
  • 2/3 puoduko pieno 
  • 1/3 alyvuogių aliejaus (ar kito neintensyvaus skonio bei kvapo aliejaus)
  • 1 1/2 puoduko (170 g) tapijokos miltų
  • 1/2 puoduko kietojo sūrio (gali būti parmezano, Džiugas ar bet koks jūsų mėgstamas)
  • 1/2 arbatinio šaukštelio druskos
Surio duona.jpg

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
Kepimui naudokite mini keksiukų formeles. Jas ištepkite aliejumi. 
Arba popierines mini keksiukų formeles. Tokiu atveju aliejumi ištepti nebereikia. 
O dabar geroji dalis. Viską sudėkite į plaktuvą ir gerai išplakite iki vientisos masės. Viskas! Tešla gaunasi gana skysta. Supilkite ją į formeles jų neperpildant (1/8) ir dėkite į įkaitintą orkaitę 15-20 minučių. Ištraukus palikite truputį atvėsti. Valgyti reikėtų dar šiltas :)
Galite skanauti tiesiog vienas ar prie kitųpatiekalų.

Jeigu norisi paįvairinti, galima įdėti rozmarino, provanso žolelių ar kitų jūsų mėgstamų prieskonių.

Paprasta ir skanu!