Užgavėnių blynai
Nuo vaikystės mama per užgavėnes kepdavo miltinius blynus. Kokie jie būdavo skanūs su grietine ir braškių uogiene! Kitaip šios šventės neįsivaizduoju :) Todėl ir dabar, nors kvietinių miltų mano valgiaraštyje nebėra, pabandžiau iškepti kuo panašesnius į tuos, kuriuos valgydavome vaikystėje. Ir jokiu būdu negudraukite, jeigu netoleruojate gliuteno - jokių kvietinių miltų, nė šaukšto! Jeigu norisi vientisesnės, klampesnės tešlos, geriau įdėkite ketvirtį arbatinio šaukštelio ksantano gumos (ji bent neturi gliuteno).
Mama tešlą blynams darydavo su pienu, o močiutė tiesiog su šaltu vandeniu - tuomet jie gaunasi traškesni.
O štai ir paprastas receptas:
1 puodelis šalto vandens arba pieno
2 kiaušiniai
2 valgomieji šaukštai ištirpinto sviesto
3 valgomieji šaukštai cukraus
1.5 puodelio miltų be gliuteno
1/2 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus
Žiupsnelis druskos
Aliejaus kepimui
Kiaušinius išplakite su cukrumi, supilkite ištirpintą sviestą, supilkite vandenį ar pieną, įdėkite druską, miltus be gliuteno, jeigu naudojate įberkite ksantano gumą, vanilinį cukrų ir viską gerai išmaišykite, kad neliktų miltų gumuliukų.
Kepkite ant gerai įkaitintos keptuvės.
Nepamirškite, kad turėtumėte naudoti atskirą keptuvę maistui be gliuteno.
Taip pat blog’e galite rasti ir varškėtukus bei paprasčiausius blynus iš dviejų ingridientų: bananų ir kiaušinių.
Linksmai išvarykime žiemą iš kiemo! :)