Varškėtukai pagal Kristiną Jatautaitę
Skanesnių varškėtukų dar nesu ragavusi! Nežinau kaip Kristinai tai pavyksta, bet ji sako, kad tai miltų be gliuteno dėka :)
Ji naudoja miltus “Schar”, kurie varškėtukus padaro minkštais ir puriais viduje, o išorėje su traškia plutele :)
Jums reikės:
3 pakelių liesos varškės (po 180g)
1 kiaušinio
1 šaukšto miltų be gliuteno ("Schar")
1 šaukšto cukraus
Žiupsnelio druskos
Schar miltų be gliuteno pavoliojimui
Aliejaus kepimui (Kristina kepa ant alyvuogių aliejaus)
Išplakti kiaušinį su cukrumi ir druska. Į plakinį įmaišyti varškę ir miltus. Formuoti nedielius kamuoliukus, juos pavolioti miltuose be gliuteno. Kiekvieną kamuoliuką suspausti į blyną ir apkepti įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių ant nedidelės ugnies. Kepti neuždengus dangčiu kol gražiai paruduoja.
Prie varškėtukų mėgstame pasigamintį tokį paprastą padažą:
300 g grietinės, 1,5 - 2 arbatiniai šaukšteliai malto cinamono, 1,5 - 2 arbatiniai šaukšteliai cukraus, priklausomai nuo greitinės, jeigu trūksta rūgštumo, galite įberti kelis grūdelius rūgščiosios druskelės.
Dviems labai alkaniems, arba keturiems lengviems pusryčiams :)
Skanaus!