Bananiniai - šokoladiniai keksiukai
Jie lyg svajonė!
Niekada nebuvau didelė keksiukų mėgėja, kol kartą į svečius atvažiavusi draugė atsivežė šių gardėsių. Jų skonis buvo pasakiškas! Tuo metu dar nežinojau, kad netoleruoju gliuteno ir vienu kartu suvalgiau net keturis! Be abejo, gavau receptą. Kai sužinojau, kad nebegaliu jų gaminti pagal gautą originalų receptą dėl sudėtyje esančių kvietinių miltų, labai apsidžiaugiau, kai truputį paimprovizavus puikiai pavyko ir be gliuteno!
Jums reikės:
1.5 stiklinės miltų be gliuteno (naudojau “Schar”)
1/3 stiklinės cukraus
1 arb. š. kepimo miltelių (būtinai naudokite be gliuteno!)
1 arb. š. sodos
1 arb. š. malto cinamono
1/4 arb. š. druskos
1 stiklinė trintų bananų (labai svarbu, kad būtų gerai sunokę)
1 didelis kiaušinis
110 g sviesto
1/4 stiklinės kefyro ar jogurto
1/4 stiklinės medaus
1 arb.š. vanilės ekstrakto
100 g tamsaus šokolado gabalėlių (įsitikinkite, kad šokolade nėra gliuteno)
Įkaitinu orkaitę iki 180 laipsnių.
Keksiukų formeles iškloju popierinėmis formelėmis.
Dubenyje sumaišau miltus be gliuteno, cukrų, kepimo miltelius, sodą, druską ir cinamoną.
Kitame dubenyje sutrinu bananus (su šakute arba grūstuvu bulvių košei), tuomet įmušu kiaušinį, ištirpintą ir atvėsintą sviestą. Išmaišau. Supilu jogurtą ar kefyrą, vanilės ekstraktą, medų ir išmaišau. Imu dubenį su miltais ir atsargiai į bananų masę įmaišau miltų masę. Dedu pora šaukštų miltų masės ir mediniu šaukštu išmaišau, vėl dedu pora šaukštų miltų masės ir vėl maišau. Niekada nenaudoju elektrinio maišytuvo šiai tešlai užmaišyti, kad per daug nesustrintų bananai. Kai miltai įmaišyti suberiu gabaliukais kapotą šokoladą, švelniai išmaišau ir pilu tešlą į keksiukų formeles. Tik neperpildykite formelių, nes keksiukai dar iškils.
Kepti apie 25 minutes. 15 min ataušinkite ir skanaukite!
Man jie skaniausi tą pačią dieną :)