Jurgitos grikinė boba be gliuteno
Su malonumu dalinuosi Jurgitos pyrago receptu, kurio prašė bemaž visi dalyvavę ir jo ragavę mūsų piknike Rumšiškėse. Jis tikrai nepakartojamo skonio!
Ačiū Jurgitai, o jums skanaus!
“Jums reikės:
230 g. grikių miltų (be gliuteno)
50 g. miltų mišinio be gliuteno
250 g. sviesto
5 kiaušiniai
250 g. cukraus
120 g. kapotų riešutų (lazdyno arba graikiškų)
1 a.š. sodos arba kepimo miltelių
1 a.š. vanilinio cukraus
• Kiaušinių trynius ištrinti su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir minkštu sviestu.
• Baltymus išplakti iki putų.
• Be gliuteno miltus ir grikinius miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir kapotais riešutais.
Jeigu naudojate soda, tuomet prieš dedant reik nugesinti su grietine.
• Į kiaušinių trynių masę suberti miltų mišinį. Viską gerai išmaišyti iki vientisos masės ir atsargiai įmaišyti plaktus baltymus. Tešla gaunasi pakankamai tiršta.
• Kekso formą ištrinti sviestu ir sukrėsti tešlą. Kepiau 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą.
Galima šį skanėstą ir papuošti:
200 g. tamsaus šokolado
6 v. š pieno
Kapotų riešutų arba migdolo drožlių
Šokoladą ištirpinti karšto vandens vonelėje. Ištirpusiu šokoladu aplieti grikinę ir papuošti kapotais riešutais (jeigu puošite grikine bobą šokoladu, tuomet rekomenduoju dėti mažiau cukraus, nes bus per saldu).
Šio skanėsto pirmą kartą paragavau 2000 m. ir nuo tada neatsivalgau ☺ tikrasis pavadinimas „Grikinė boba“ Skanaus visiems!”